CV-ketel vervangen Deventer Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Deventer? In feite heb je in september 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van verscheidene componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Deventer betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder vind je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze website vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Deventer.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Deventer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Deventer [Update september 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Deventer is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook WaterFurnace systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Deventer. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Deventer

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere AWB + Intergas. Wat past bij mijn mijn wensen? Op de site check jij per soort meer details. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Deventer: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 met monteren.

 • Uitstekend rendement
 • Snel geplaatst
 • Lange terugverdientijd
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken samengeperste korrels van hout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

 • CO2-neutraal stoken
 • Makkelijk in gebruik
 • Onderhoudscontract
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Voorkomt schimmel
 • Lage installatiekosten
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Bronnen boren niet nodig
 • Niet energiezuinig
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Deventer? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever tegenover de gas-ketel. Maar let op: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) fluctueert tussen de €1150 en €4300.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €2500 en €13500. Lees nu verder over CV-Ketel in Weiteveen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1300 – €3400. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst detecteer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Deventer. Dit fluctueert momenteel tussen de €1000 en €2600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de SmartHeat Bravour-i 008 BWi kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Lennox eComfort GAH020 krijg je €2250. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Deventer.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Deventer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Nieuwebrug.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via deze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Deventer. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Deventer.