CV-ketel vervangen Dodewaard Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Dodewaard? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van meerdere componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Neder-Betuwe inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website bekijk je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dodewaard.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Dodewaard?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dodewaard [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dodewaard is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Atlantic verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een ervaren warmtepomp installateur in Dodewaard. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dodewaard

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Brink of Intergas. Wat is geschikt voor mijn wensen? Via deze website analyseer jij per systeem aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Overheidssubsidies
 • Niet goedkoop
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Dodewaard: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4500 (incl. monteren).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels uit zaagsel en snippers. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Gemakkelijk te installeren
 • Nog relatief duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Dodewaard? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €2900 tot €4300.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2700 en €17000. Lees nu verder over CV-Ketel in Westbeemster vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1300 en €3800. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een CV-ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een vorstelijke ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst tref jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Dodewaard. Dit ligt vaak ergens tussen de €1600 – €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Stiebel-Eltron WPF 04 (232909) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de LG Therma V HM091M U42 geldt een bedrag van €2000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Neder-Betuwe.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dodewaard?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Nieuwleusen.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op onze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Dodewaard. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Dodewaard.