CV-ketel vervangen Domburg Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Domburg? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met diverse componenten: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Veere ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier bekijk je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Middels deze pagina vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Domburg.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Domburg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Domburg [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Domburg ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Carrier verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Domburg. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Domburg

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Bosch of natuurlijk Thermagas. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website analyseer jij per alternatief praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Domburg: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4200 met monteren.

 • Lage energienota
 • Overheidssubsidies
 • Geen zelfstandig systeem
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Automatisch geregeld
 • Minimale voorraad hout
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geluid- en reukloos
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Een hoog verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Domburg? Let dan op de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de HR-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) fluctueert tussen de €2050 tot €4250.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3100 en €14000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Westerbroek vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1500 tot €4400. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een gulle subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Domburg. Deze liggen op het moment tussen de €1450 en €2200. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Stiebel-Eltron WPF 07 Cool (232917) heb je recht op €2800 en bij de LG Therma V HU031 UE2 / HN0314 NK2 is dit €1600. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Veere.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Domburg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Niftrik.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Domburg. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zeeland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Domburg.