CV-ketel vervangen Druten Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Druten? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit meerdere onderdelen: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Druten met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier detecteer je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van onze website ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Druten.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Druten?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Druten [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Druten is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Hiseer verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Druten. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Druten

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Baxi of natuurlijk Intergas. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op deze website detecteer jij per optie bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Hoge subsidies
 • Fikse kostprijs
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Druten: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3300 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Geen complete vervanger
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciale korrels (pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig in te stellen
 • Investering rond de €2.500
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Monopolistisch systeem
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Druten? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de HR-ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €2400 tot €5450.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3100 en €19500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Wijdewormer vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1800 tot €4500. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een normale (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Druten. Vergoedingen schommelen tussen de €1200 en €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Techneco Toros Vision TVPT 3 heb je recht op €2800 en bij de MDV MHA-V16W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B is dit €2600. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Druten.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Druten?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Noordhoek.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze pagina tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Druten. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Druten.