CV-ketel vervangen Eastermar Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Eastermar? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van verscheidene componenten: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Tytsjerksteradiel aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site analyseer je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl lees je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eastermar.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Eastermar?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eastermar [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Eastermar is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Lennox verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een erkende warmtepomp installateur in Eastermar. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Eastermar

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Dru of natuurlijk Remeha. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hieronder signaleer jij per type bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Eastermar: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3200 (incl. monteren).

 • Goedkoop heet water
 • Hoge subsidies
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels van houtafval (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Eenvoudig in te stellen
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Bronnen boren niet nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Eastermar? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter tegenover de gas-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €1750 en €5800.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €2000 en €14500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Wijnjewoude vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1600 – €4000. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een CV-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst ontdek je de actuele subsidievergoeding in Eastermar. De bedragen liggen tussen de €2000 en €3300. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Techneco Vulcan 05 ACR (G/W) heb je recht op €2800 en bij de MDV MHC-V16W/D2RN1 is dit €2600. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 5 tot 9 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Eastermar?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Notter.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Eastermar. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Eastermar.