CV-ketel vervangen Eibergen Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Eibergen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met verschillende componenten: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Berkelland t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder vergelijk je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eibergen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Eibergen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eibergen [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Eibergen is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Thercon verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en neem een bekwame warmtepomp installateur in Eibergen. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Eibergen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Dietrich + Geveke. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hieronder analyseer jij per installatie praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Eibergen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3600 (incl. monteren).

 • Lagere energierekening
 • Huis wordt meer waard
 • Hoge investering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Lucht droogt niet uit
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Eibergen? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €1100 en €5500.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3700 en €19500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Woerden vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1900 – €4600. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Eibergen. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 en €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de Thermia Diplomat Inverter L ontvang je €3300 en voor de Mitsubishi Electric PUHZ-SHW112 YHA + ERSD-VM2C ligt dat op €2500. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Berkelland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de minder dan 10 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Eibergen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Oldeouwer.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels deze pagina bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Eibergen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet. Op dit moment heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Eibergen.