CV-ketel vervangen Elsendorp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Elsendorp? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Gemert-Bakel omtrent plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina bekijk je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met betrekking tot de energieconsumptie over een jaar of 15. Via cvketel-warmtepomp.nl check je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Elsendorp.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Elsendorp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Elsendorp [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Elsendorp gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Masser verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Elsendorp. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Elsendorp

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Atag en ook Mark. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze pagina ontdek jij per systeem een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Elsendorp: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €3200 (plaatsing inbegrepen).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Hoge subsidies
 • Geen saldering
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Lucht droogt niet uit
 • Overal te plaatsen
 • Geen recht op subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Elsendorp? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter tegenover de gas-ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €2200 tot €5350.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €1700 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Woudrichem vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1800 tot €5000. Neig jij naar een water-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De HR-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst ontdek je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Elsendorp. Dit ligt vaak ergens tussen de €2000 en €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Thermia Robust Eco 22 krijg je €4400 en in in het geval van de Mitsubishi Electric PUHZ-SHW80 VHA + TSA-1000 bedraagt dit €2200. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Gemert-Bakel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Elsendorp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Oostdijk.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Elsendorp. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Elsendorp.