CV-ketel vervangen Gasteren Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Gasteren? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van verscheidene aspecten: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Aa en Hunze met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website bekijk je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze website lees je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gasteren.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Gasteren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gasteren [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Gasteren is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Micoe subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en kies een echte warmtepomp installateur in Gasteren. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gasteren

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Coopra en Novum. Wat is geschikt voor mijn huis? Op deze website detecteer jij per soort een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Gasteren: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3500 (incl. monteren).

 • Voordelig warm water
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • 100% milieuvriendelijk
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Aantal modellen
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Koppelen met domotica
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Gasteren? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de CV-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €1900 en €5750.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Hybride, Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €3600 en €19500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Zweins vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1200 tot €4400. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

Een gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een historische ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst ontdek jij per systeem (merk & type) de subsidie in Gasteren. Vergoedingen schommelen tussen de €1050 – €2700. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Waterkotte Eco Touch DS 5008 Ai (G/W) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Nefit EnviLine A/W Monoblock 5.0 TS-S geldt een bedrag van €1700. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gasteren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Ouwster-Nijega.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze pagina tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Gasteren. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, pelletkachels. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Gasteren.