CV-ketel vervangen Gelderswoude Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Gelderswoude? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit diverse zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Zoeterwoude betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl check je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van deze pagina ontdek je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gelderswoude.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Gelderswoude?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gelderswoude [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Gelderswoude is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Renson subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Gelderswoude. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gelderswoude

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Atag + Intergas. Wat is aan te raden voor mijn woning? Via deze website check jij per product praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Gelderswoude: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3200 inclusief aanleggen.

 • Gratis energie
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Programmeerbaar
 • Eenvoudig in te stellen
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Koppelen met domotica
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Gelderswoude? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de HR-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) schommelt tussen de €2900 tot €5300.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water, Lucht/water) betaal je tussen de € 3500 en €14000. Ook interessant: CV-Ketel in 2e Valthermond vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1900 tot €3500. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een instap lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een gulle subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst detecteer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Gelderswoude. Dit fluctueert momenteel tussen de €1300 en €2500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Waterkotte Eco Touch DS 5017.5 Ai RC (G/W) kun je aanspraak maken op €3000 en m.b.t. de Nefit EnviLine A/W Split 14 E-T krijg je €2400. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Zoeterwoude.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gelderswoude?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Papekop.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Gelderswoude. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Gelderswoude.