CV-ketel vervangen Goedereede Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Goedereede? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit velerlei randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Goeree-Overflakkee ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier bekijk je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van onze website check je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Goedereede.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Goedereede?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Goedereede [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Goedereede is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Weider subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Goedereede. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Goedereede

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Elco of natuurlijk Saunier Duval. Welke past nu bij mijn mijn huis? Hieronder signaleer jij per soort bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Goedereede: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €3300 (incl. monteren).

 • Tot 60% minder energie
 • Combineren met vloerverwarming
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minimale voorraad hout
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Niet energiezuinig
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Goedereede? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €2700 en €5550.

Kosten van de pomp

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3700 en €17500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Agelo vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €3700. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Goedereede. De bedragen liggen tussen de €1550 tot €2800. Een rekenvoorbeeld: voor de Weishaupt/Monarch WWP S 14 ID ontvang je €3200 en voor de NIBE AMS10-8 ligt dat op €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Goedereede?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Poortvliet.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van onze website vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Goedereede. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Goedereede.