CV-ketel vervangen Halle Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Halle? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van allerlei invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Bronckhorst wat betreft plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder bekijk je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van deze pagina vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Halle.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Halle?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Halle [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Halle gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Enerso installatie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Halle. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Halle

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Berreta en ook Radson. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze pagina signaleer jij per alternatief praktische info. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Hoge subsidies
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Halle: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3800 (plaatsing inbegrepen).

 • Tot 60% minder energie
 • Makkelijk te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Programmeerbaar
 • Automatisch geregeld
 • Minimale voorraad hout
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen leidingen aanleggen
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Halle? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger vergeleken met de Gasgestookte ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €1150 - €5050.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €3600 en €21000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Asten vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1900 en €5000. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

De HR-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een gulle subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst detecteer jij per installatie de geldende subsidie in Halle. De bedragen liggen tussen de €1450 en €2300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 61WG-030A geldt een subsidie van €6300 en ten aanzien van de Panasonic HIGH TEMPERATURE KIT-WHF9F3E5 geldt een bedrag van €2200. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Bronckhorst.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Halle?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Rijssen.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Halle. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in Halle.