CV-ketel vervangen Hardinxveld-Giessendam Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Hardinxveld-Giessendam? We onderscheiden in april 2024 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Hardinxveld-Giessendam ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site vind je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van deze pagina bekijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Hardinxveld-Giessendam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam [Update april 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Hiseer installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een bedreven warmtepomp installateur in Hardinxveld-Giessendam. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk altijd of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Brötje of natuurlijk Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn woning? Op deze website vind jij per installatie bruikbare informatie. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Hardinxveld-Giessendam: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3200 inclusief aanleggen.

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Waardestijging van woning
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Automatische ontsteking
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Eigen design mogelijk
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Hardinxveld-Giessendam? Let dan op de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €2600 en €5300.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €2100 en €12500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Baarlo vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1100 tot €4400. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze historische subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij de actuele subsidievergoeding in Hardinxveld-Giessendam. Dit ligt vaak ergens tussen de €1500 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de CIAT DYNACIAT LG 090A kun je aanspraak maken op €5500 en m.b.t. de Panasonic KIT-AXC12H9E8 krijg je €2500. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hardinxveld-Giessendam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Rolde.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op deze pagina vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Hardinxveld-Giessendam. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Hardinxveld-Giessendam.