CV-ketel vervangen Heerenveen Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Heerenveen? Dan heb je in februari 2024 eigenlijk 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit velerlei randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Heerenveen met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website signaleer je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels deze website bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heerenveen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Heerenveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heerenveen [Update februari 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Heerenveen is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Samsung installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Heerenveen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Toets of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heerenveen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Bosch of Junkers. Wat is geschikt voor mijn situatie? Via deze website analyseer jij per product praktische info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Heerenveen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4200 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Huis wordt meer waard
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geluid- en reukloos
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Maakt geen geluid
 • kWh verbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Heerenveen? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Belangrijk: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1700 - €4450.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 3900 en €15500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Beegden vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1600 tot €3000. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze royale ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Heerenveen. Vergoedingen schommelen tussen de €1300 – €3300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta WW-HT 0091 krijg je €5400 en in in het geval van de Panasonic T-CAP KIT-WXC9F3E8 bedraagt dit €2200. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Heerenveen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heerenveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp s-Heerenhoek.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van deze pagina check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Heerenveen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Heerenveen.