CV-ketel vervangen Heide Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Heide? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van allerlei overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Venray rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid omtrent ons toekomstig energieverbruik. Via deze website ontdek je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heide.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Heide?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heide [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Heide ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Thercon installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een officiële warmtepomp installateur in Heide. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heide

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van merken als AWB + Viessmann. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze pagina detecteer jij per product meer details. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Fikse kostprijs
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Heide: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3500 (plaatsing inbegrepen).

 • Oneindige bron
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Hoog servicegehalte
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Heide? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €1500 - €6000.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €12000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Belfeld vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1000 en €4200. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

De HR-ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst vind je per installatie de geldende subsidie in Heide. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 en €2400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta WWR 0031T DHW2 krijg je €2850 en in in het geval van de PHNIX Nexus All in One 300 LD bedraagt dit €1100. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Venray.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heide?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Schalkhaar.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van onze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Heide. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in Heide.