CV-ketel vervangen Hoogenweg Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Hoogenweg? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Hardenberg rond warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder analyseer je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Op deze website check je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogenweg.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Hoogenweg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogenweg [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Hoogenweg is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, betaalbaar en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Kodi warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Hoogenweg. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hoogenweg

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Dietrich of Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per product praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Hoogenweg: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4700 met monteren.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Geen saldering
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels (zogenoemde pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Autonoom systeem
 • Onderhoudscontract
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • kWh verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Hoogenweg? Let dan op de vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter tegenover de gas-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Overijssel) schommelt tussen de €2000 en €4400.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Water/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2100 en €12500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Bovensmilde vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1200 – €3800. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze royale ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst detecteer jij de huidige vergoeding in Hoogenweg. Deze liggen op het moment tussen de €1150 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Danfoss DHP-S Eco 22 kun je aanspraak maken op €4400 en m.b.t. de Remko WKF 120 Duo Frankfurt Solar krijg je €3000. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Hardenberg.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hoogenweg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Smakt.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Hoogenweg. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Overijssel.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Hoogenweg.