CV-ketel vervangen Hoogvliet Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Hoogvliet? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken: hoeveel wil je besparen, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Rotterdam betreffende aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site ontdek je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl lees je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogvliet.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Hoogvliet?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hoogvliet [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Hoogvliet gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Mitsubishi Heavy Industries warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Hoogvliet. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hoogvliet

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Agpo cv Ketels en Sentry. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina vergelijk jij per alternatief aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Hoogvliet: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3900 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Combineren met warmtepomp
 • Beperkte opslag
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Programmeerbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Hoogvliet? Let dan op de diverse kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de gas-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €2050 en €5550.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3900 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Breezand vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1600 en €4200. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

De traditionele gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze gulle subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst detecteer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Hoogvliet. De bedragen liggen tussen de €1700 tot €3300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de ELCO Aquatop T28H kun je aanspraak maken op €4500 en m.b.t. de Remko WKF 180 Compact Stuttgart krijg je €2350. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Rotterdam.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hoogvliet?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Soesterberg.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van de info op deze pagina bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Hoogvliet. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Hoogvliet.