CV-ketel vervangen Houten Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Houten? Grofweg heb je in februari 2024 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met velerlei overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Houten rond warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website check je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten aanzien van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Met behulp van de vergelijker bekijk je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Houten.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Houten?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Houten [Update februari 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Houten is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Radson warmtepompen).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en kies een vakbekwame warmtepomp installateur in Houten. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Houten

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Agpo cv Ketels + Sentry. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Hier bekijk jij per installatie meer details. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Houten: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3300 (incl. monteren).

 • Milieubewust water opwarmen
 • Overheidssubsidies
 • Beperkte opslag
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Automatische ontsteking
 • Aantal modellen
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Houten? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de CV-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €1000 - €5300.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 1500 en €15000. Zoek ook naar CV-Ketel in Broek vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1900 tot €3500. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst bekijk je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Houten. De bedragen liggen tussen de €1750 – €2000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Enerso TWW 28 krijg je €4600 en in in het geval van de Remko WKF 180 Frankfurt Solar bedraagt dit €2350. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Houten.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Houten?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Spanga.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op deze pagina lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Houten. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs uit Houten.