CV-ketel vervangen Hurwenen Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Hurwenen? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Maasdriel ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van onze website ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hurwenen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Hurwenen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hurwenen [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Hurwenen ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Technibel warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Hurwenen. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hurwenen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Coopra en ook Junkers. Wat sluit aan bij mijn huis? Hieronder bekijk jij per optie een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Klaar voor de toekomst
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Hurwenen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €5000 met installeren.

 • Onuitputbare bron
 • Combineren met vloerverwarming
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Onderhoudscontract
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Eenvoudig te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Stroomgebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Hurwenen? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1200 tot €4250.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2900 en €20500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Brunssum vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1800 en €4100. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Hurwenen. Deze liggen op het moment tussen de €1650 en €2500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Galletti EHW062HL geldt een subsidie van €7800 en ten aanzien van de Rotex HPSU compact 508H Biv + RRLQ006CAV3 geldt een bedrag van €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Maasdriel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hurwenen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Stampersgat.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via deze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Hurwenen. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Hurwenen.