CV-ketel vervangen IJmuiden Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in IJmuiden? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Velsen omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website ontdek je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen inzake het energieverbruik over 10 jaar. Via deze website vind je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in IJmuiden.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in IJmuiden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in IJmuiden [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in IJmuiden gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Trane warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een competente warmtepomp installateur in IJmuiden. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Ga na of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in IJmuiden

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels en Remeha. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze website check jij per soort bruikbare informatie. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in IJmuiden: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4800 met installeren.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Eenvoudig te installeren
 • Geen koolmonoxide
 • Investering rond de €2.500
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Lucht droogt niet uit
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in IJmuiden? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de CV-ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2100 - €6000.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Hybride, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €2400 en €19500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Buitenpost vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1400 en €4300. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een basic (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een gasketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een historische ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer jij per installatie de geldende subsidie in IJmuiden. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 – €2900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Galletti EKW040K krijg je €3600 en in in het geval van de Samsung DVM chiller 70kW incl. pomp AG070KSVGNH/EU bedraagt dit €5300. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Velsen.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in IJmuiden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Steenbergen.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze pagina vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in IJmuiden. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van IJmuiden.