CV-ketel vervangen Jisp Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Jisp? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Wormerland ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina analyseer je de belangrijkste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van deze pagina ontdek je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Jisp.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Jisp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Jisp [Update juni 2021]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Jisp is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Inovatech GmbH warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een handige warmtepomp installateur in Jisp. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Jisp

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Ferroli en Saunier Duval. Wat is geschikt voor mijn woning? Hier check jij per optie praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Jisp: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4200 met monteren.

 • Uitstekend rendement
 • Huis wordt meer waard
 • Dure systemen
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Maakt geen geluid
 • kWh verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Jisp? Let dan op de vele soorten kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de traditionele ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €2650 tot €4200.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €3400 en €13500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Casteren vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1800 tot €3200. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst vind jij per installatie de geldende subsidie in Jisp. Vergoedingen schommelen tussen de €1200 – €3900. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti ENE025HL kun je aanspraak maken op €4150 en m.b.t. de Samsung Eco Heating System split 14 kW (monofase) krijg je €2050. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Wormerland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Jisp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Stramproy.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van deze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Jisp. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Jisp.