CV-ketel vervangen Kollumerpomp Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Kollumerpomp? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder analyseer je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kollumerpomp.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Kollumerpomp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kollumerpomp [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Kollumerpomp gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Itho Daalderop).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een handige warmtepomp installateur in Kollumerpomp. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kollumerpomp

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Elco en ook Radson. Wat is aan te raden voor mijn woning? Hieronder check jij per mogelijkheid aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Kollumerpomp: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4800 (incl. monteren).

 • Eenvoudig te integreren
 • Overheidssubsidies
 • Dure systemen
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Monopolistisch systeem
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Kollumerpomp? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €2000 - €5750.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €2000 en €17500. Ook interessant: CV-Ketel in Deil vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1600 en €3000. Neig jij naar een grond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een normale CV verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Kollumerpomp. De bedragen liggen tussen de €1150 tot €2700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Galletti LEW 072WL krijg je €8700 en in in het geval van de SPRSUN CGK/D-42(L) bedraagt dit €3450. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kollumerpomp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Tjerkgaast.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Via onze website bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Kollumerpomp. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Kollumerpomp.