CV-ketel vervangen Landgraaf Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Landgraaf? We onderscheiden in februari 2024 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Landgraaf ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier bekijk je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via deze pagina bekijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Landgraaf.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Landgraaf?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Landgraaf [Update februari 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Landgraaf is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Trane).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Landgraaf. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Landgraaf

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Berreta en ook Mark. Wat past bij mijn mijn woning? Op deze pagina bekijk jij per type praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Landgraaf: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3800 (plaatsing inbegrepen).

 • Eenvoudig te integreren
 • Weinig onderhoud
 • Dure systemen
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Programmeerbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Koppelen met domotica
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomvreter
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Landgraaf? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) is op dit moment tussen de €2250 tot €4850.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 1500 en €22000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Doldersum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1200 en €4400. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Landgraaf. Vergoedingen schommelen tussen de €1350 en €2400. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de IDM TERRA SW 42 Twin; 810349 kun je aanspraak maken op €7300 en m.b.t. de Stiebel-Eltron WPL 23 Cool (223402) krijg je €2600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Landgraaf.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Landgraaf?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Urk.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Landgraaf. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Limburg.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Landgraaf.