CV-ketel vervangen Langbroek Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Langbroek? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit diverse randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Wijk bij Duurstede rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder vind je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Langbroek.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Langbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Langbroek [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Langbroek gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Viessmann).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een vakbekwame warmtepomp installateur in Langbroek. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Trek na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Langbroek

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Brötje en Junkers. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze website check jij per type aanvullende info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Fikse kostprijs
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Langbroek: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €3800 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Overheidssubsidies
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Autonoom systeem
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Voorkomt schimmel
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Bronnen boren niet nodig
 • Gebruik veel energie
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Langbroek? Let dan op de diverse kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) ligt tussen de €1800 en €4350.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2200 en €18000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Dongen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1000 en €3600. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een normale CV draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een royale subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst detecteer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Langbroek. Vergoedingen schommelen tussen de €1450 – €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de IDM TERRA SW 7; 810331 heb je recht op €2800 en bij de Stiebel-Eltron WPL 24 A SR (236415) is dit €2900. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Langbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Usquert.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van deze pagina check je een alternatieve CV ketel zonder gas in Langbroek. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Utrecht.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Langbroek.