CV-ketel vervangen Langelille Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Langelille? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een probleem waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Weststellingwerf t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je verschillende praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens rond het energieverbruik over 10 jaar. Middels deze website lees je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Langelille.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Langelille?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Langelille [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Langelille is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Weider).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een erkende warmtepomp installateur in Langelille. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Controleer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Langelille

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Chappée en ook Geveke. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op de site check jij per installatie praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Langelille: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3500 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Waardestijging van woning
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minimale voorraad hout
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Koppelen met domotica
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Langelille? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €2800 - €5800.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 1600 en €14000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Doniaga vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1400 tot €3100. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst bekijk je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Langelille. De bedragen liggen tussen de €1600 – €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de InterClima-MTA HOCT 018 kun je aanspraak maken op €2650 en m.b.t. de Stiebel-Eltron WPL 24 IK (235879) krijg je €2900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Weststellingwerf.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Langelille?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Vaals.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via onze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Langelille. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen. As we speak is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Langelille.