CV-ketel vervangen Leur Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Leur? Grofweg heb je in juni 2021 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit meerdere overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Wijchen ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl check je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met betrekking tot ons toekomstig energieverbruik. Op basis van deze website vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leur.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Leur?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leur [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Leur is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Carrier warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een competente warmtepomp installateur in Leur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leur

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Brötje en ook Mark. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Hier analyseer jij per soort meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Leur: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 (incl. monteren).

 • Uitstekend rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen complete vervanger
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal gemaakte korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Veilig en regelbaar
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Maakt geen geluid
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Leur? Let dan op de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €1950 en €5250.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €3900 en €22000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Echt vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1600 – €4400. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een royale subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst detecteer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Leur. Vergoedingen schommelen tussen de €1750 – €3700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de NIBE F1155-6 (PC) heb je recht op €2800 en bij de TechniQ-Energy TQE-AIR-MONO-6KW is dit €1700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Wijchen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 10 jaar, 0loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leur?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Vierpolders.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via de info op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Leur. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Leur.