CV-ketel vervangen Leutingewolde Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Leutingewolde? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van meerdere overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Noordenveld rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site detecteer je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels onze website ontdek je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leutingewolde.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Leutingewolde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Leutingewolde [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Leutingewolde is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Climer warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Leutingewolde. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Leutingewolde

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Brink of natuurlijk Mark. Wat past bij mijn mijn woning? Via deze website check jij per product meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge tarieven
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Leutingewolde: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3600 inclusief aanleggen.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Huis wordt meer waard
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Koppelen met domotica
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Slechts één aanbieder
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Leutingewolde? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €2950 en €5300.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2700 en €19000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Echtenerbrug vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1900 – €3100. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een normale CV draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Leutingewolde. Vergoedingen schommelen tussen de €1300 en €2100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de NIBE F1255-6 (PC) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Templari Kita L42 9,5-32 kW geldt een bedrag van €3600. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Noordenveld.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Leutingewolde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Vilsteren.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op onze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Leutingewolde. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Leutingewolde.