CV-ketel vervangen Lexmond Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Lexmond? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met velerlei invalshoeken: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Zederik m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina vind je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid aangaande het energieverbruik over 10 jaar. Via cvketel-warmtepomp.nl check je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lexmond.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Lexmond?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lexmond [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Lexmond is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, betaalbaar en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check CTC warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een bedreven warmtepomp installateur in Lexmond. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lexmond

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Ferroli of Rendamax. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze website analyseer jij per mogelijkheid aanvullende info. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Lexmond: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De kosten liggen rond €4900 met monteren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Weinig onderhoud
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatische ontsteking
 • Aantal modellen
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Lexmond? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter vergeleken met de Gasgestookte ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) ligt tussen de €2600 tot €4550.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2900 en €12000. Zoek ook naar CV-Ketel in Ede vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1000 tot €5000. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een historische ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst ontdek jij per systeem (merk & type) de subsidie in Lexmond. Deze liggen op het moment tussen de €1450 tot €3700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de NRGTEQ TNG4 (W/W) kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Templari Kita M 3Phase PLUS 3-20 kW krijg je €2600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Zederik.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lexmond?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Vinkeveen.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op onze website check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Lexmond. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Lexmond.