CV-ketel vervangen Loon Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Loon? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Assen rond aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website ontdek je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten aanzien van het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van deze website ontdek je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Loon.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Loon?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Loon [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Loon is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Kodi warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een bedreven warmtepomp installateur in Loon. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Loon

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Dietrich + Radson. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op deze pagina signaleer jij per soort meer details. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Loon: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3200 inclusief montage.

 • Lange levensduur
 • Overheidssubsidies
 • Geen complete vervanger
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijk in gebruik
 • Hoog servicegehalte
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Gezond binnenklimaat
 • Helaas geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Maakt geen geluid
 • kWh verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Loon? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de HR-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €1050 en €4300.

Kosten van de pomp

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3900 en €12500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Eldersloo vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €2000 tot €3600. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een standaard hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst signaleer je de huidige vergoeding in Loon. Vergoedingen schommelen tussen de €1450 en €3700. Een rekenvoorbeeld: voor de Stiebel-Eltron WPW 06 Set (232948) ontvang je €2800 en voor de Toshiba Estia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM9-E1 ligt dat op €2200. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Assen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Loon?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Vrouwenakker.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Loon. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Loon.