CV-ketel vervangen Luddeweer Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Luddeweer? Grofweg heb je in april 2024 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Slochteren betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website check je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen m.b.t. ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op de vergelijker vind je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Luddeweer.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Luddeweer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Luddeweer [Update april 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Luddeweer gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over NIBE warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een handige warmtepomp installateur in Luddeweer. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Luddeweer

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Brink + Intergas. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op de site bekijk jij per systeem praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Luddeweer: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4500 (incl. monteren).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Combineren met vloerverwarming
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Veilig en regelbaar
 • Hoog servicegehalte
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • Stroomgebruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Luddeweer? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger tegenover de CV-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €2950 tot €4300.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €1900 en €13500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Elsloo vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1900 tot €4400. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Luddeweer. Vergoedingen schommelen tussen de €1350 – €3400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Techneco AQUATOP T22HR krijg je €3900 en in in het geval van de Toshiba Estia HWS-P804HR-E + HWS-P804XWHM3-E bedraagt dit €2300. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Slochteren.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Luddeweer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Waardenburg.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Luddeweer. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Luddeweer.