CV-ketel vervangen Marsum Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Marsum? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van verschillende componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Menameradiel ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website detecteer je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze website vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Marsum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Marsum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Marsum [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Marsum is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Ecensy warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Marsum. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Marsum

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Agpo cv Ketels of natuurlijk Vaillant. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina check jij per type een korte uitleg. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Marsum: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €3200 inclusief montage.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels (zogenoemde pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Eenvoudig te installeren
 • Automatische ontsteking
 • Hoog servicegehalte
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Marsum? Let dan op de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de CV-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1650 en €4600.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €4000 en €14500. Ook interessant: CV-Ketel in Fijnaart vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €2000 en €3900. Kies je voor eengrond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Marsum. Dit fluctueert momenteel tussen de €1700 tot €3100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Techneco Vulcan 43 AH (W/W) krijg je €7700 en in in het geval van de Trane CXAX 030 SE LN bedraagt dit €6950. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Menameradiel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Marsum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Welsum.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Marsum. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Marsum.