Jifon warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Jifon warmtepomp plaatsen

Online een Jifon warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom zijn er groene alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van deze website check je alle details over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Jifon.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een erkende Jifon warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Warmblauw warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Jifon warmtepomp kan ik het beste installeren? Jifon biedt een grote variëteit aan warmtepompen, passend bij haast iedere woning (zoals de AquaHeat™). Maar, welk apparaat sluit aan bij mijn woning? Daarom bekijken we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zwolle.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze warmte zorgt voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en water om te douchen. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Jifon ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zit verschil tussen een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Voor het verwarmingssysteem en voor warm tapwater. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische systeem. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende toepassing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Zandvoort.

Jifon CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Jifon warmtepomp prijzen maart 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Jifon subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of misschien wel een full electric opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Jifon warmtepomp. Waardevol voor consumenten die zoekende zijn naar een verantwoorde bron van energie. Jifon warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.