Aermec warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAermec warmtepomp plaatsen

Een passende Aermec warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve zien we interessante alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op de info op deze pagina lees je handige informatie over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Aermec.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een degelijke Aermec warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de A1 Green Energy warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Aermec warmtepomp past bij mijn situatie? Aermec biedt een grote variëteit aan warmtepompen, rendabel voor praktisch iedere woning (zoals de ANK020H). De vraag is, welke pomp sluit aan bij mijn woning? Om die reden bespreken we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Alkmaar.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie draagt zorg voor het opwarmen van water.En dat komt ten goede van verwarming + tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Aermec ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en om water op te warmen. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende type is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Zutphen.

Aermec CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Aermec warmtepomp prijzen februari 2020). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is Aermec subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een volledig elektrische installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Aermec warmtepomp. Bruikbaar voor mensen die zoekende zijn naar een verantwoorde wijze van verwarming. Aermec warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus