Airwell warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAirwell warmtepomp plaatsen

Een passende Airwell warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom zien we interessante alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op de info op deze pagina vind je alle details over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Airwell.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare Airwell warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de ADG Dynamics warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Airwell warmtepomp moet ik kiezen? Airwell biedt een hele wirwar aan warmtepompen, rendabel voor bijna elk huis (zoals de AWHW-PAC-BT-MB-10KW-H11). De vraag is, welke pomp strookt met mijn ideaalplaatje? Hieronder bekijken we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Almere.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte draagt zorg voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming en water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Airwell ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing is een ventilatiewarmtepomp. Deze haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Zwolle.

Airwell CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Airwell warmtepomp prijzen mei 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Airwell subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een alle electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Airwell warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die op zoek zijn naar een energiezuinige energiebron. Airwell warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vul je gegevens in en ga voor de goedkoopste installateur