ARTEL warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenARTEL warmtepomp plaatsen

De beste ARTEL warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij CVketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van ARTEL.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en kies een degelijke ARTEL warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Alpha Innotec warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ARTEL warmtepomp kan ik het beste installeren? ARTEL verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, rendabel voor bijna elke situatie (zoals de MHP10RL24). Echter, welke pomp past nu bij mijn woning? Daarom behandelen we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Arnhem.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De energie wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming plus warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een ARTEL ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 10 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een standalone type. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een populaire oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Aalsmeer.

ARTEL CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check ARTEL warmtepomp prijzen februari 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is ARTEL subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een standalone oplossing? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met ARTEL warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die zoekende zijn naar een energiezuinige wijze van verwarming. ARTEL warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en ga voor de goedkoopste installateur