Alpha Innotec warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar jaarlijks €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAlpha Innotec warmtepomp plaatsen

Een geschikte Alpha Innotec warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zien we reusachtig veel alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van de info op deze pagina bekijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Alpha Innotec.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een erkende Alpha Innotec warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Aerfor warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Alpha Innotec warmtepomp is voor mij geschikt? Alpha Innotec heeft een hele wirwar aan warmtepompen, aansluitend bij bijna ieder huis (zoals de BWP 109). Wat jij wil weten is, welk systeem past nu bij mijn budget? Hierna behandelen we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. Deze warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Amersfoort.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. De energie gebruiken we voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor verwarming en tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Alpha Innotec ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Prima in te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een full-electric systeem. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgebruikte model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Bennekom.

Alpha Innotec CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie Alpha Innotec warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Alpha Innotec subsidie). Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of een alle electric oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Alpha Innotec warmtepomp. Nuttig voor Nederlanders die over willen stappen naar een gasloze wijze van verwarming. Alpha Innotec warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vul je gegevens in en vind een voordelige installateur.