ARGO warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenARGO warmtepomp plaatsen

Een ARGO warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor heb je tegenwoordig nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij onze website check je praktische info over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van ARGO.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een erkende ARGO warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Air Trade Centre warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ARGO warmtepomp moet ik kiezen? ARGO hanteert verschillende warmtepompen, rendabel voor praktisch elke woning (zoals de AEI1G110EMX + Emix). Wat jij wil weten is, welk type sluit aan bij mijn ideaalplaatje? Hierna bekijken we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) dankzij een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Amsterdam.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie komt ten goede van het opwarmen van water.En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een ARGO ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een standalone product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Het harde.

ARGO CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk ARGO warmtepomp prijzen januari 2021). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is ARGO subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone / full electric systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met ARGO warmtepomp. Praktisch voor mensen die op zoek zijn naar een gasloze energiebron. ARGO warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.