Austria Email warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAustria Email warmtepomp plaatsen

Een passende Austria Email warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze pagina bekijk je alle details over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Austria Email.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een erkende Austria Email warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Bekijk of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Ariston warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Austria Email warmtepomp is voor mij geschikt? Austria Email heeft flink wat verschillende warmtepompen, rendabel voor bijna elke situatie (zoals de Hotwater heatpump WPA 100 E-LF). Echter, welke pomp matcht bij mijn woning? Om die reden bespreken we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Barendrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte wordt ingezet voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis en/of tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Austria Email ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een 100% elektrische type. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Almere.

Austria Email CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Austria Email warmtepomp prijzen juli 2020). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV (En er is Austria Email subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of juist een alle electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Austria Email warmtepomp. Nuttig voor mensen die op zoek zijn naar een “groene” wijze van verwarming. Austria Email warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus