Ariston warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAriston warmtepomp plaatsen

De beste Ariston warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je inmiddels de keuze uit zuinige alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van deze pagina lees je praktische info over soorten systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Ariston.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een degelijke Ariston warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Check of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Airwell warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Ariston warmtepomp is voor mij geschikt? Ariston hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, geschikt voor zowat elk huis (zoals de NUOS PLUS 250 SYS). Maar, welk type sluit aan bij mijn wensen? Hierna bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Apeldoorn.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie draagt zorg voor verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor verwarming plus tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Ariston ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een full-electric type. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Amsterdam.

Ariston CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Ariston warmtepomp prijzen juli 2020). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Ariston subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een standalone / full electric systeem? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Ariston warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een duurzame bron van energie. Ariston warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.