AWB warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



AWB warmtepomp plaatsen

Een passende AWB warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom heb je tegenwoordig groene alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Op onze website bekijk je alle details over verschillen tussen installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van AWB.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een vakkundige AWB warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de ARTEL warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke AWB warmtepomp past in mijn woning? AWB hanteert flink wat verschillende warmtepompen, geschikt voor vrijwel iedere woning (zoals de GeniaAir 5/1 AWB). Wat jij wil weten is, welke installatie sluit aan bij mijn wensen? Om die reden bespreken we kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een soort airco buiten. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Beverwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. De energie komt ten goede van water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor verwarming plus tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een AWB ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Je kunt kiezen uit een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch installatie. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een uitstekende oplossing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Amersfoort.

AWB CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk AWB warmtepomp prijzen maart 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is AWB subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een full electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met AWB warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die over willen stappen naar een energiezuinige wijze van verwarming. AWB warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.