Bulex warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Bulex warmtepomp plaatsen

Online een Bulex warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve bestaan er reusachtig veel alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze website vergelijk je bruikbare info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Bulex.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een vakkundige Bulex warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Austria Email warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Bulex warmtepomp is voor mij geschikt? Bulex heeft een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor praktisch elke ruimte (zoals de Magna Aqua 150/2). De vraag is, welk systeem rijmt met mijn wensen? Hierna bespreken we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Borne.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze lucht wordt ingezet voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming en/of water om te douchen. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Bulex ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte in de aarde. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een all-electric oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Apeldoorn.

Bulex CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Bulex warmtepomp prijzen maart 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Bulex subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of zelfs een full electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Bulex warmtepomp. Nuttig voor consumenten die op zoek zijn naar een energiezuinige verwarmingsbron. Bulex warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vul je gegevens in en ontdek de goedkoopste installateur.