CIAT warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenCIAT warmtepomp plaatsen

De beste CIAT warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom bestaan er bijzonder veel alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op de info op deze pagina check je praktische info over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van CIAT.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag prijzen op en ga in zee met een erkende CIAT warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Bosch warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke CIAT warmtepomp kan ik het beste installeren? CIAT faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, aansluitend bij bijna ieder huis (zoals de AQUACIAT ILD 150A). Echter, welke installatie strookt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand behandelen we bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Castricum.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van het opwarmen van water.En dat komt ten goede van centrale verwarming en water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een CIAT ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig op koude dagen of als de vraag naar warm water erg hoog is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een volledig-elektrisch installatie. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima product betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Assen.

CIAT CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie CIAT warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is CIAT subsidie). Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet voldoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een full electric oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met CIAT warmtepomp. Waardevol voor woningbezittersdie zoekende zijn naar een “groene” manier van verwarmen. CIAT warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur