Clausius warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Clausius warmtepomp plaatsen

Een passende Clausius warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve zijn er groene alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op de info op deze pagina bekijk je handige informatie over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Clausius.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een betrouwbare Clausius warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Masser warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Clausius warmtepomp kan ik het beste installeren? Clausius verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, aansluitend bij bijna ieder huis (zoals de classic H 3-15). Wat jij wil weten is, welke pomp sluit aan bij mijn budget? Hierna bespreken we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Utrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie zorgt voor de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Clausius ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water uit de kraan. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een standalone systeem. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd model betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Waalre.

Clausius CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Clausius warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Clausius subsidie). Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een alle electric oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Clausius warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die bezig zijn met een gasloze bron van energie. Clausius warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.