CV-ketel vervangen Utrecht Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Utrecht? We onderscheiden in juni 2024 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van meerdere overwegingen: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Utrecht inzake warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met betrekking tot het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze pagina bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Utrecht.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Utrecht?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Utrecht [Update juni 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Utrecht is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Stiebel-Eltron).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Utrecht. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Utrecht

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Buderus of natuurlijk Mark. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per optie aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Utrecht: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4400 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure systemen
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op samengeperste korrels van hout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Automatische ontsteking
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Lage installatiekosten
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Utrecht? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever tegenover de gas-ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Utrecht) fluctueert tussen de €2700 - €5100.

Kosten van de pomp

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3100 en €13500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Nij Beets vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1000 en €4600. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een normale CV werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een gulle ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst ontdek je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Utrecht. De bedragen liggen tussen de €1500 en €3900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Daikin EBLQ05(**)V3 geldt een subsidie van €1700 en ten aanzien van de Thermia Robust Eco 42 geldt een bedrag van €6700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Utrecht.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 8 jaar, 0is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Utrecht?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Europoort.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Utrecht. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in Utrecht.