Clivet warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar ieder jaar tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenClivet warmtepomp plaatsen

De beste Clivet warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor bestaan er bijzonder veel alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze website vind je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Clivet.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag prijzen op en kies een betrouwbare Clivet warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de CIAT warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Clivet warmtepomp is voor mij geschikt? Clivet heeft een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor haast elke ruimte (zoals de WBAN 122 S). Maar, welk systeem strookt met mijn woning? Hieronder beoordelen we in het kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Delfzijl.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Dit gebruiken we voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorvloerverwarming plus tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Clivet ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt de warmte uit uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische systeem. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte model is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Blaricum.

Clivet CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Clivet warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning (En er is Clivet subsidie). Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of een standalone oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Clivet warmtepomp. Nuttig voor consumenten die zoekende zijn naar een energiezuinige bron van energie. Clivet warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur