Ecoforest warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenEcoforest warmtepomp plaatsen

Een geschikte Ecoforest warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Derhalve zijn er verantwoorde alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Op deze website lees je alle info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Ecoforest.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een echte Ecoforest warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Oilon warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Ecoforest warmtepomp past bij mijn situatie? Ecoforest hanteert een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor praktisch elke ruimte (zoals de EcoGeo 3-12). Wat jij wil weten is, welk type rijmt met mijn wensen? Hieronder behandelen we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zandvoort.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie gebruiken we voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming + water om te douchen. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Ecoforest ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt bodemwarmte. Een speciale bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een full-electric installatie. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende model betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Waddinxveen.

Ecoforest CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Ecoforest warmtepomp prijzen juli 2020). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Ecoforest subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of juist een standalone installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Ecoforest warmtepomp. Praktisch voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame energiebron. Ecoforest warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk offertes en ga voor de goedkoopste installateur