Oilon warmtepomp Stap over op groene stroom en bezuinig tot €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenOilon warmtepomp plaatsen

Een geschikte Oilon warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden bestaan er allerlei alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij deze website vergelijk je praktische info over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Oilon.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een echte Oilon warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Check of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de CTA warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Oilon warmtepomp past bij mijn situatie? Oilon verkoopt verschillende warmtepompen, relevant voor bijna ieder huis (zoals de Cube 10). Echter, welk apparaat rijmt met mijn budget? Hierna bekijken we in het kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Woerden.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze lucht wordt ingezet voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor centrale verwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Oilon ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een all-electric installatie. Minder fraai is het feit dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Venlo.

Oilon CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Oilon warmtepomp prijzen juli 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Oilon subsidie). Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een volledig elektrische systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Oilon warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die over willen stappen naar een gasloze energiebron. Oilon warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.