ES warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



ES warmtepomp plaatsen

De beste ES warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve heb je tegenwoordig reusachtig veel alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij CVketel-warmtepomp.nl tref je praktische info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van ES.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en neem een erkende ES warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Eneco warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ES warmtepomp is voor mij geschikt? ES hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, aansluitend bij haast elke situatie (zoals de AWH11-V5 (AVH-30V1DE)). De hamvraag is, welke pomp rijmt met mijn woning? Om die reden bediscussiëren we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Goes.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis + warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een ES ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Onder andere voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. Geschikt voor vloer en radiatorverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een full-electric oplossing. Het nadeel is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima type is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Ede.

ES CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie ES warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is ES subsidie). Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een full electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met ES warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die over willen stappen naar een verantwoorde bron van energie. ES warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk offertes en kies de goedkoopste installateur.