Eneco warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenEneco warmtepomp plaatsen

De beste Eneco warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve zijn er groene alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij deze pagina lees je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Eneco.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een echte Eneco warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de ECOTEQ warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Eneco warmtepomp moet ik kiezen? Eneco verkoopt verschillende warmtepompen, relevant voor vrijwel elke woning (zoals de Solo Warmtewinner). Maar, welke pomp past nu bij mijn ideaalplaatje? Hierna bespreken we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Enkhuizen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie gebruiken we voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van verwarming en tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Eneco ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Te combineren met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride systeem heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een full-electric oplossing. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Doesburg.

Eneco CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Eneco warmtepomp prijzen september 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Eneco subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een full electric oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Eneco warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die bezig zijn met een energiezuinige bron van energie. Eneco warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.