Geothermik France warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenGeothermik France warmtepomp plaatsen

Een passende Geothermik France warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve heb je inmiddels de keuze uit enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Via de info op deze pagina bekijk je bruikbare info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Geothermik France.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en neem een degelijke Geothermik France warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Bekijk of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de SmartHeat warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Geothermik France warmtepomp past in mijn woning? Geothermik France heeft een ruim aanbod met warmtepompen, relevant voor praktisch elk huis (zoals de AQUA + 4 Z 400). De vraag is, welk systeem matcht bij mijn woning? Hieronder bekijken we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit gaat op basis van een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt vervoerd naar het gedeelte wat binnen staat. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zeewolde.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze lucht gebruiken we voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming en/of water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Geothermik France ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar warmte die je kunt gebruiken. Voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger dan een all-electric oplossing. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Wageningen.

Geothermik France CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Geothermik France warmtepomp prijzen juli 2020). Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Geothermik France subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een full electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Geothermik France warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die bezig zijn met een energiezuinige wijze van verwarming. Geothermik France warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur