SmartHeat warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



SmartHeat warmtepomp plaatsen

Een SmartHeat warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve bestaan er enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via de info op deze pagina check je bruikbare info over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van SmartHeat.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag offertes op en neem een degelijke SmartHeat warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Toets of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Kleventa warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke SmartHeat warmtepomp past in mijn woning? SmartHeat biedt een ruim aanbod met warmtepompen, bruikbaar voor vrijwel elke woning (zoals de Bravour-i 010 WWi). De vraag is, welk systeem matcht bij mijn wensen? Daarom bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Woudenberg.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie komt ten goede van warm water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en water om te douchen. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een SmartHeat ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte opgewaardeerd naar direct inzetbare energie. Voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar voor de piekmomenten (extreme kou), en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een volledig-elektrisch type. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima model is de ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Venray.

SmartHeat CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de SmartHeat warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is SmartHeat subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een alle electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met SmartHeat warmtepomp. Een uitkomst voor mensen die bezig zijn met een energiezuinige bron van energie. SmartHeat warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur